Smaak van PugliaIMPORTEURSCHAP EN ACHTERGROND


Er zijn in ons land ruim 800 bedrijven die professioneel wijn importeren. SMAAK VAN PUGLIA is er daar eentje van en aangesloten bij het Productschap Wijn. Meer over de achtergrond leest u onderstaand.


Kenners van regio Puglia
SMAAK VAN PUGLIA startte in oktober 2006 vanuit een hobby door de Woerdense broers Erwin en Marco van der Bij. Van jongs af aan gaan zij op vakantie naar de Zuid-Italiaanse regio Puglia. In de loop der tijd hebben ze heerlijke wijnen leren kennen, voor mooie prijzen (en niet in Nederland verkrijgbaar). Na jaren erover te hebben gesproken om deze wijn te importeren naar Nederland, voegden ze eind 2006 de daad bij het woord. Begin 2009 maakte Erwin van zijn hobby zijn werk - en geeft Marco op de achtergrond advies. SMAAK VAN PUGLIA verkoopt wijn aan restaurants, cafés en andere horecagelegenheden (huis-/ tafelwijn en exclusievere wijnen), bedrijven en verenigingen (relatiegeschenk- en evenementwijn) en particuliere wijnliefhebbers (wijn voor grote gezelschappen en voor de fijnproever). Daarnaast verzorgen wij wijnproeverijen (op locatie en in huis) en geschenkpakketten (wijnmanden, wijnzakken, wijnkokers, wijnkisten, et cetera), ook speciaal voor de eindejaarsperiode.
De lekkerste wijnen van een tiental wijnhuizen uit Puglia en omgeving
SMAAK VAN PUGLIA importeert een aantal exclusieve wijnen uit Puglia. Maar ook wijnen die net buiten die Zuid-Italiaanse regio vallen. Wij hebben inmiddels overeenkomsten met acht wijnhuizen (december 2011, red.) die samen het assortiment van ruim 50 wijnen (rood, wit en rosé - maar ook prosecco- en dessertwijnen) completeren, opgedeeld in vier prijsklassen, tussen € 4,00 en € 12,50 - en enkele zeer speciale wijnen in de "buitencategorie" tot maximaal € 20,00. Verbazende wijnen voor zeer toegankelijke prijzen. Niet elders in Nederland verkrijgbaar!

Een korte uiteenzetting: in het midden en zuiden van Puglia, tussen de steden Bari, Brindisi, Taranto en Lecce liggen de wijngaarden - schelpengronden en rotsgebieden - van de wijncoöperaties Brancasi, I 7 Vizi Capitali, Due Palme (inclusief het voormalige Angelini), Rubino en Lizzano. En in het noorden van de provincie - bergachtig gebied - tussen Foggia en Bari die van Bardulia en Barletta - ook onze leverancier van heerlijke taralli-koekjes en speciale pastasoorten is in die buurt gevestigd. In de wijnen van al deze wijnhuizen proeft u duidelijk dat ze uit een warm klimaat komen: ze zijn zwoel en vol van smaak, maar hebben eveneens de heerlijke karakteristieke smaak van Italiaans fruit. De druiven worden snel geoogst (drie tot vier weken eerder in vergelijking met andere wijnlanden en het noorden van Italië), op het moment dat suikers en zuren de goede verhouding hebben bereikt. Andere kenmerken van de wijnen: de veelal zeer donkere kleur (zowel bij rood, wit als rosé), de rijke neus met rijp fruit, tabak, kruiden en (indien op hout gerijpt) eiken. De wijnen zijn in de mond vol, warm en zacht, met een mooie structuur. In veel Puglia-wijnen vindt u het bekende "kruidige zoete bittertje", als gevolg van de vele zonuren in de Zuid-Italiaanse regio.

Op dit moment importeert SMAAK VAN PUGLIA wijn en enkele aanvullende producten, denk aan taralli (typische Zuid-Italiaanse gezonde snacks) en speciale pastasoorten. Maar we kijken naar uitbreiding van het assortiment met enkele andere Zuid-Italiaanse producten (olijfolie extravergine, koffie(bonen), et cetera), hoewel we deze laatste producten vooral rond het einde van het jaar (voor de eindejaarsgeschenken) hebben. Verder zijn we continu in gesprek met andere wijnhuizen, om het assortiment actueel te houden en te verbreden. Ons einddoel: uiteindelijk willen we de lekkerste wijnen van een tiental wijnhuizen in Puglia en omgeving leveren, met heerlijke bijpassende producten.SMAAK VAN PUGLIA van Erwin van der Bij


Bezoekadres
Prins Hendrikkade 15A in Woerden - afhaalpunt klanten / proeflokaal
Geopend: don. 9.30 - 12.00 / vrij. 15.30 - 18.00 uur / zat. 10.00 - 13.30 uur
Tel. (mob.): +31624923394
Fax (via web): +31848391335
E-mail: info@smaakvanpuglia.nl
Web: www.smaakvanpuglia.nl / www.pugliawijnen.nl

Postadres
Havenstraat 2-K (kantoor-/factuuradres)
3441 BJ Woerden, Nederland

Overige gegevens
KvK-nr. 30218653, 
Btw-nr.: NL 175705227B01
Bankrek. nr.: 973008687 (t.n.v. E. van der Bij)
IBAN: NL29ABNA0973008687 BIC: ABNANL2A***** 
Door een mail te sturen (o.v.v. nieuwsbrief - onderwerp) ontvangt u van SMAAK VAN PUGLIA (twee)maandelijks digitaal nieuws (nieuwsbrieven, persberichten, uitnodigingen, etc.). Uiteraard gaan wij zorgvuldig te werk en sturen wij alleen die informatie waarvan wij denken dat deze voor onze klanten en relaties relevant is. In de Telecommunicatiewet (regelgeving betreffende het gebruik van digitale persoonsgegevens) is onder andere vastgelegd dat bedrijven geen ongevraagde e-mail mogen zenden. U ontvangt een persoonlijke bevestiging van uw aanmelding.

*****


Società di Erwin van der Bij: SMAAK VAN PUGLIA 
SMAAK VAN PUGLIA è una società di Erwin van der Bij, non (ancora) molto grande. Sono un piccolo importatore quale è iniziato come un hobby nel 2006, e poi fulltime nel 2009. SMAAK VAN PUGLIA vende il vino direttamente a una decina di ristoranti e aziende (eventi / regali di Natale). Questo è circa il 40% del fatturato. In aggiunta vendo direttamente - attraverso uno webshop e sala di degustazione - a privati appassionati di vino (in questo momento circa 500 - 50% dalla Provincia di Utrecht e 50% il resto di Olanda). Questo e anche 40% del fatturato. Il restante 20% merito via l'organizzazione di degustazioni di vini con diverse aziende, in questo caso è più sulla promozione e meno sulle vendite. Con tutte queste attività combinate insieme organizzo tre / quattro volte l'anno le importazioni di vini dalla varie cantine, uno o due pallet alla volta per cantina, in Puglia e zona vicino. Questa significa che non sto facendo ordini estremamente grande, ma... sto lavorando principalmente ed esclusivamente per la commercializzazione e la promozione dei vini Pugliese (sud Italiana).