PROEF PUGLIA op 29 okt.PROEF PUGLIA (evenement) op zondagmiddag 29 oktober


Puglia is de meest zuidoostelijke regio in Italië, gelegen tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Deze "hak van de laars" is één van de voornaamste producenten van olijven, gedroogde pasta en... overheerlijke wijnen! Maar deze regio is ook flink aan de weg aan het timmeren als vakantiebestemming: een streek vol rauwe, ongepolijste schoonheid met veel contrasten; ruige kliffen, witte zandstranden, helder water, groenbruine heuvels en een imposante architectuur. Een culinair en cultureel paradijs, reden genoeg om "Proef Puglia" te organiseren - eerder dit jaar hadden we al twee succesvolle edities.

Op zondag 29 oktober organiseert Smaak van Puglia samen met Buon Appetito "Proef Puglia". Van 15.00 tot 19.00 uur staat Puglia in het middelpunt van de belangstelling met o.a. een kookworkshop met zes typische Pugliese gerechten, bijbehorende specifieke Puglia-wijnen, een presentatie in woord en beeld van wat Puglia onder andere te bieden heeft; diverse facetten en indrukken van deze Zuid-Italiaanse genietcultuur. "Dit relatief onontdekte deel van Italië kent een benijdenswaardige kwaliteit van leven", aldus een citaat van het Amerikaanse tijdschrift voor wijnliefhebbers "Wine Enthusiast".

  

Puglia in het kort 
Italië staat bekend om zijn heerlijke wijnen. Niet zo gek, want samen met Frankrijk heeft het de grootste wijnproductie ter wereld. Maar wist u dat ook uit Puglia veel wijn komt? Vroeger ging veel van de opbrengst van dit wijngebied naar het buitenland en noordelijker regio’s in Italië om hun wijnen aan te sterken. Maar de laatste tien/twintig jaar is het gebied sterk in opkomst, vooral die wijnen gemaakt van Negroamaro en Primitivo: klassiek gemaakte rode wijnen met duidelijk rijpe tonen (chocolade, wild, pruimen). Modern geproduceerde wijnen ook, stevig en vol van smaak met fruittonen. De witte Puglia-wijnen zijn veelal strogeel en alcoholrijk. Puglia is een langgerekt gebied met maar liefst 400 kilometer langs de Adriatische kust en een gevarieerd landschap: geen echte bergen maar wel flinke heuvels bovenin, rotsachtig gebied in het midden en schelpengrond onderin. Zeer geschikt als landbouwgebied, veeteelt en visserij in overvloed, maar vooral ook olijven, granen, amandelen, vijgen en tabak. En heel veel druiven dus. 

  

Aanmelden voor Proef Puglia?
Interesse in dit evenement? Voor 39,95 eu... leert u in de kookworkshop zes antipasti klaarmaken, waarvan u vervolgens gezamenlijk met andere deelnemers geniet in combinatie met verschillende wijnen - uiteenlopend van mousserend, wit en rood tot dessert - om zo de ultieme smaakcombinatie te ervaren. Tijdens de kookworkshop kan er uiteraard ook van een wijntje worden genipt in combinatie met diverse taralli-smaken: typische Pugliese wijnkoekjes. En u krijgt een presentatie in woord en beeld over Puglia. Van 15.00 tot 19.00 uur staat Puglia in het middelpunt van de belangstelling. Bovendien krijgen alle deelnemers krijgen na afloop een goodiebag waarin o.a. de recepten van Proef Puglia. Inschrijven voor Proef Puglia kan via mail: proefpuglia@smaakvanpuglia.nl / info@buonappetitowoerden.nlof bel naar: 0624923394 / 0612231003. Voor dit event is er plek voor maximaal 40 deelnemers (minimaal 20). Locatie: Buon Appetito, Touwslagersweg 12A-11, 3449 HX Woerden. U bent van harte uitgenodigd!