Onze WIJNREIZEN (ALL-IN) WIJNREIS Smaak van Puglia
Culinair weekend, all-in


DE EERSTVOLGENDE CULINARE WEEKENDEN:
- zaterdag 26 mei t/m dinsdag 29 mei (I)
- zaterdag 22 september t/m dinsdag 25 september (II).

Droomt u ook van wijnproeven in Puglia of een weekendje weg in een zomerse Zuid-Italiaanse havenstad? Dan is het “Culinair Smaak van Puglia Weekend” iets voor u. Smaak van Puglia importeert en verkoopt met veel enthousiasme wijnen uit deze bijzondere Zuid-Italiaanse regio. Eind 2006 als hobby begonnen en begin 2009 fulltime voortgezet, en met inmiddels diverse wijnen en aanvullende producten van een tiental regionale producenten in het assortiment, zet Smaak van Puglia nu, een volgende stap met het organiseren van een wijnreis. Dit arrangement met een familiair gevoel is opgezet in samenwerking met onze wijnproducenten. Laat uw smaakpapillen ongekend en zeer aangenaam verrassen. Een echte wijn-spijsreis!

In mei 2013 organiseerde Smaak van Puglia voor het eerst een lang culinaire weekend, lees verderop de beoordelingen van enkele deelnemers. Onderstaand leest u de inhoud/opzet van het programma (de culinaire weekenden vinden van zaterdag t/m dinsdag plaats).


Smaak van Puglia organiseert de 4-daagse culinaire wijnreis, voor 8 tot maximaal 14 personen (*) - individueel inschrijven is mogelijk. Niet een al te grote groep, hierdoor kunnen wij de benodigde aandacht aan u en aan het programma schenken, waardoor u de reis als meer waardevol zult ervaren. Het is zeer persoonlijk of u een beginnende of gevorderde wijnliefhebber bent; het hangt helemaal af hoeveel ervaring u hebt met proeven en onderscheiden van wijnen. Wij presenteren daarom een (beknopte) theorie en een (uitgebreide) praktijk; wij propageren genieten en proeven in een ontspannen sfeer.

Het Culinair Smaak van Puglia Weekend is een gezellige groepsreis met onder meer uitstapjes naar een kleine wijnproducent (cantina), karakteristieke lokale gelegenheden (musea en trattoria) en de geschiedenis/cultuur van de streek (Romeins/Barok). U geniet van de prachtige omgeving, de sfeer in de groep en de wijnen tijdens de wijnreis. Smaak van Puglia begeleidt u met klantvriendelijke service en aandacht voor details. We bezoeken met elkaar leuke horecagelegenheden. De vrije tijd in het programma geeft u gelegenheid om zelf ook andere gelegenheden te bezoeken. De reis is geschikt als educatie voor lekkerbekken en wijnliefhebbers, of als (groeps-/personeels)uitje.

De ingrediënten van het arrangement:

Prijs (all-in): 750,00 euro per persoon,
- reis je alleen, dan betaal je iets meer: 795,00 euro
Aantal deelnemers: minimum 8 en maximum 14 (*)
Inschrijving: GEOPEND


Voor losse groepen (vanaf 6, maximaal 10 personen) organiseert Smaak van Puglia ook wijnreizen. I.v.m. aparte boekingen en aanpassingen is de prijs p.p. max. 875,00 eu. Dat is ook een all-in prijs.


Inbegrepen:
• Vervoer per vliegtuig (vertrek vanaf Eindhoven).
• De Smaak van Puglia-organisatie reist - indien gewenst - op de terugweg met een koffer (15 kg max.) waarin spullen kunnen worden gedaan die niet in de handbagage mogen; voor iedere wijnreisdeelnemer is rekening gehouden met handbagage voor het lange weekend, waarbij de Algemene Vervoersvoorwaarden van toepassing zijn.
• Vervoer vanaf vliegveld Brindisi naar de stad.
• Alle soorten van vervoer tijdens de wijnreis.
• Welkomsthapje en -drankje en diner op zaterdagavond.
• 3 overnachtingen in een comfortabel hotel, op basis van een 2-persoonskamer (ook voor 1 persoon te boeken).
• Elke dag ontbijt.
• Lunch en diner op zondag en maandag, lunch op dinsdag.
• Alle wijnproeverijen.
• Tussendoortjes (koffie, thee, ijs of anders) elke dag. 
• Entreegelden.

Niet inbegrepen:
• Vervoer naar vliegveld Eindhoven en terug.
• Uitgaven tijdens vrijetijdsbesteding.
• Een reis- en annuleringsverzekering.
• Wijn en overige drankjes gedurende de reis, buiten de organisatie van Smaak van Puglia om.
• Vervoer tijdens het verblijf, buiten de organisatie van Smaak van Puglia om.
• Andere uitgaven van persoonlijke aard.


De programmaopzet - wijzigingen (tijden)
voorbehouden - o.a. afhankelijk van de vliegmaatschappij:

• Zaterdag:
Na de aankomst in Brindisi is er vanaf 21.00 uur een diner, met welkomsthapje en -drankje, inclusief proeverij van een van onze wijnhuizen. We maken beter kennis met elkaar.
• Zondag:
Na het ontbijt start het programma om 10.30 uur met een bezoek aan de stad Lecce. Lecce staat bekend als "Florence van het zuiden". Het is een aristocratische, spirituele en intellectuele stad met veel barokke palazzi en kerken. In het oude stadcentrum lunchen we, inclusief proeverij van een van onze wijnhuizen. Later op de avond hebben we een heerlijk diner bij een plaatselijk(e) trattoria/restaurant, inclusief proeverij van een van onze wijnhuizen. Einde van de avond gaan we terug naar Brindisi en vervolgens sluiten we de dag sfeervol af. Vrijetijdsbesteding tussen 15.30 en 18.00 uur.
• Maandag:
Na het ontbijt start het programma om 10.30 uur met een bezoek aan het stadscentrum van Brindisi. Daarna brengen we een bezoek aan een van onze wijnhuizen,, met het eerste deel van een wijnproeverij. Daarna gaan we lunchen in de haven, met het tweede deel van de proeverij. 's Avonds hebben we een heerlijk diner bij een plaatselijke pizzeria en sluiten we de dag sfeervol af.
Vrijetijdsbesteding tussen 16.00 en 20.00 uur.
• Dinsdag:
Na het ontbijt start het programma om 10.00 uur. Vandaag gaan we naar Ostuni. Dit stadje is het meest bekend als het "witte stadje" vanwege de karakteristieke witkalk op alle gebouwen. Het ligt trots op de top van een heuvel en heeft een prachtig uitzicht tot aan de Adriatische kust. Daar lunchen we ook, en genieten we van de laatste wijnproeverij. Rond 17.30 uur zijn we terug bij het hotel. Om 18.30 uur vertrekken we naar het vliegveld, waarvandaan we om 19.30 uur vliegen.

Kernwoorden:
Kleinschalig, exclusief, ontspanning, onbezorgd genieten, persoonlijke ontmoetingen, authentiek stuk Italië, charme, verwennerij, genieten, gezelligheid. Voor wie geschikt: voor iedereen die houdt van wijn, lekker eten en wandelen. U moet een normale conditie hebben. De reis is niet zwaar. Het programma is niet overvol. En een wijnkenner hoeft u niet te zijn. De service is groot. Het gaat ons erom dat iedereen een fantastisch weekend heeft! We hebben contact met vriendelijke en kwalitatief goede wijnproducenten. Ze zijn trots op hun wijnen en willen laten proeven dat de wijn echt leeft! Dus genieten van wijn/spijs, de omgeving en de mens erachter.


Inschrijven (*) & betalingswijze:

U kunt zich inschrijven door onderstaande gegevens in te vullen en naar ons te mailen (o.v.v. wijnreis - onderwerp).

Smaak van Puglia adviseert om telefonisch (+31624923394) alvast een reservering te maken en vervolgens de inschrijving naar ons te mailen.

Benodigde gegevens voor de inschrijving:
• Aantal personen:
en dan van iedere persoon...
• Voornaam (namen - zoals op uw reisdocument - liefst ook een kopie):
- Achternaam (zoals op uw reisdocument):
• Geboortedatum:
• Land van geboorte:
• Documenttype:
• Documentnummer:
• Datum geldigheid document:
• Nationaliteit:
• Adres:
• Telefoonnummer:
• E-mailadres:

(*) Het arrangement is opgezet vanaf 8 deelnemers tot maximaal 14 deelnemers - Smaak van Puglia is met drie personen. Bij reservering zal een aanbetaling van 400,00 euro worden gevraagd van de totale arrangementprijs. Bij onvoldoende aanmeldingen zijn wij genoodzaakt het arrangement te annuleren. Bij annulering door Smaak van Puglia ontvangt u het volledige bedrag van (aan)betaling retour. Wilt u zelf annuleren, dan gaat dat via uw eigen reis- en annuleringsverzekering.


···

BEOORDELINGEN DEELNEMERS VAN EERDERE WIJNREIZEN:

Hotelaccommodatie / ontbijt
8,2
avondwelkom / diner trattoria-pizzeria - dag 1
8.9
Wijnen wijnhuis I
8,3
Tour in Brindisi (inclusief beoordeling gids)
8,1
Rondleiding/lunch/wijnen wijnhuis II - dag 2
8,4
Winkeltour optioneel
6,9
Diner zaterdagavond
8,8
Wijnen wijnhuis III
8,2
Tour in Lecce (inclusief beoordeling gids) - dag 3
7,4
Lunch in Lecce
8,5
Wijnen wijnhuis IV
8,2
Diner zondagavond
8,0
Wijnen wijnhuis V
8,0
Tour in Ostuni - dag 4
8,7
Wijnen wijnhuis VI
8,2
Vervoer gedurende het weekend (auto/bus/trein/boot)
8,1
Organisatie en begeleiding van Erwin/Smaak van Puglia
8,9

De prijs voor het weekend is volgens de deelnemers goed... 
...om er twee opmerkingen uit te pikken:
"Correct, je komt ten slotte op plaatsen waar je als toerist niet makkelijk komt, dat is je meerwaarde ten opzichte van een zelfgeplande reis." 
"De prijs-kwaliteitverhouding is prima. Jammer is wel dat we pas laat aankwamen. Dat scheelt toch een dag genieten."

Overige opmerkingen:
"Erg gezellig, leuk gezelschap."
"Het late tijdstip dat er gegeten werd heeft geen enkele invloed gehad. Wij sliepen uitstekend ondanks de telkenmale ruim voorziene dis. Het gezelschap was prettig."
"De Italiaanse keuken en de Italiaanse wijnen waren bij mij zeker niet favoriet. Misschien moet ik die mening bijstellen."
"We hebben genoten van jullie fotoreportage! Hoeven we een volgende keer ons eigen fototoestel niet me te nemen."
"Ik had de indruk dat alles gebeurde zoals het was geregeld. Grote klasse."
"Wij willen je nog even van harte bedanken voor de hele mooie en aangename dagen die we mochten doorbrengen. Het eten, de wijn, het gezelschap en vooral de perfecte organisatie hebben ons nog enthousiaster gemaakt over Italië. Bedankt daarvoor!" 

Op basis van de beoordelingen en opmerkingen van de deelnemers past Smaak van Puglia het programma iedere keer hier en daar wat aan.

Foto-impressie: diverse wijnreizen - scroll naar beneden

 
 
 
  
  
 
  
 
 
  
 
 
 

···

 
 
 
  
 
 
  
 
  
 
 

···


 
  
 
 
  
  
 

···